ចូលចិត្តញ៉ាំផ្អែមពេកអាចប្រឈម មុខនឹងជំងឺខ្សោយបេះដូង
អ្នក
ដែលចូលចិត្តញ៉ាំជាតិអាហារនិងភេសជ្ជៈដែលមានជាតិស្ករច្រើនពេកវា
អាចមានហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងនិងទឹកនោមផ្អែមក្នុងឈាមរបស់
ពួកគេបាន។ របបអាហារដែលមានជាតិស្ករFructoseខ្ពស់មានទាក់ទងទៅនឹងជំងឺលើសឈាមការកម្រិតទាក់ទងនឹងជំងឺ
ទឹកនោមផ្អែមដូចជាជាតិស្ករក្នុងឈាម(គ្លុយកូស)ខ្ពស់និង ការប្រឆាំងនឹងអាំងស៊ុយលីន
និងកត្តារលាកដែលបង្ករឱ្យមានជំងឺបេះដូងនិងសរសៃឈាម។មានមនុស្សភាគច្រើនដែលចូលចិត្តបរិភោគជាតិស្ករfructoseច្រើនក៏មានកម្រិតនៃសារធាតុការពារសរសៃឈាមបេះដូង ទាប
ដូចជាកូលេស្តេរ៉ូលល្អ (HDL) និងប្រូតេអ៊ីនadiponectin។
ទំនាក់ទំនងរវាងការញ៉ាំជាតិស្ករ fructoseច្រើននិងកត្តាហានិភ័យនៃសរសៃឈាម
បេះដូងមានកាន់តែច្រើនចំពោះកុមារដែលមានខ្លាញ់ក្បាលពោះច្រើនដែលជា
កត្តាគ្រោះថ្នាក់មួយទៀតនៃជំងឺសរសៃឈាមនិងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
0 comments:
Post a Comment