Tuesday, January 22, 2013

ចូលចិត្តញ៉ាំ​ផ្អែម​ពេក​អាច​ប្រ​ឈម​ មុខ​នឹង​ជំងឺ​ខ្សោយ​បេះ​ដូង​

ចូលចិត្តញ៉ាំ​ផ្អែម​ពេក​អាច​ប្រ​ឈម​ មុខ​នឹង​ជំងឺ​ខ្សោយ​បេះ​ដូង​




អ្នក ​ដែល​ចូលចិត្ត​ញ៉ាំ​ជាតិ​អាហារ​និង​ភេសជ្ជៈ​ដែលមាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើនពេក​វា​ អាចមាន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​និង​ទឹកនោមផ្អែម​ក្នុង​ឈាម​របស់​ ពួកគេ​បាន​។  របប​អាហារ​ដែលមាន​ជាតិ​ស្ករ​Fructose​ខ្ពស់​មាន​ទាក់ទង​ទៅនឹង​ជំងឺលើសឈាម​ការកម្រិត​ទាក់ទង​នឹង​ជំងឺ ទឹកនោមផ្អែម​ដូចជា​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​(​គ្លុយកូស​)​ខ្ពស់​និង ​ការ​ប្រ​ឆាំង​នឹង​អាំង​ស៊ុយ​លីន និង​កត្តា​រលាក​ដែល​បង្ករ​ឱ្យមាន​ជំងឺ​បេះដូង​និង​សរសៃឈាម​។​មាន​មនុស្ស​ភាគច្រើន​ដែល​ចូលចិត្ត​បរិភោគ​ជាតិ​ស្ករ​fructose​ច្រើន​ក៏មាន​កម្រិត​នៃ​សារធាតុ​ការពារ​សរសៃឈាម​បេះដូង ទាប ដូចជា​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ូ​ល​ល្អ (HDL) និង​ប្រូតេអ៊ីន​adiponectin​។​
ទំនាក់ទំនង​រវាង​ការ​ញ៉ាំ​ជាតិ​ស្ករ fructose​ច្រើន​និង​កត្តា​ហានិភ័យ​នៃ​សរសៃឈាម​ បេះដូង​មាន​កាន់តែច្រើន​ចំពោះ​កុមារ​ដែលមាន​ខ្លាញ់​ក្បាលពោះ​ច្រើន​ដែលជា​ កត្តា​គ្រោះថ្នាក់​មួយទៀត​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។​

0 comments:

Post a Comment