ប្រយ័ត្ន ! បរិភោគខ្លាញ់ច្រើន ស្ពែមអន់គុណភាព
អ្នកស្រាវជ្រាវវិទ្យាសាស្ត្រនៅ
Copenhagen ដាណឺម៉ាក បានធ្វើការអង្កេត និងពិនិត្យលើបុរសដាណឺម៉ាក
៧០១នាក់
ដែលកំពុងពិនិត្យសុខភាពដើម្បីបំពេញកាតព្វកិច្ចយោធាអំឡុងឆ្នាំ
២០០៨-២០១០ ។
ក្រុមស្រាវជ្រាវបានធ្វើការសាកសួរអ្នកទាំងនោះ អំពីម្ហូបអាហារដែលពួកគេបរិភោគ៣ខែមុនធ្វើការយកស្ពែមទៅធ្វើតេស្ត ត្រួតពិនិត្យ ។
លទ្ធផលបង្ហាញថា បុរសដែលបរិភោគសារធាតុខ្លាញ់ច្រើនគឺមានគុណភាពស្ពែមទាបជាង៣៨% និងបរិមាណស្ពែមទាបជាង៤១%ប្រៀបទៅនឹងអ្នកដែលបរិភោគវាក្នុងចំនួន តិច ។
ឆ្លើយតបជាមួយបទសម្ភាសន៍របស់ Reuters អ្នកស្រាវជ្រាវ Tina Jensen ប្រាប់ថា យើងខ្ញុំពុំអាចបញ្ជាក់បានពីទំនាក់ទំនង ហេតុ និងផលឡើយ ប៉ុន្តែការស្រាវជ្រាវទាំងនោះបង្ហាញឲ្យឃើញថា ការបរិភោគខ្លាញ់ច្រើន គឺមានឥទ្ធិពលទៅលើស្ពែមទាំងគុណភាព និងបរិមាណ ៕
ក្រុមស្រាវជ្រាវបានធ្វើការសាកសួរអ្នកទាំងនោះ អំពីម្ហូបអាហារដែលពួកគេបរិភោគ៣ខែមុនធ្វើការយកស្ពែមទៅធ្វើតេស្ត ត្រួតពិនិត្យ ។
លទ្ធផលបង្ហាញថា បុរសដែលបរិភោគសារធាតុខ្លាញ់ច្រើនគឺមានគុណភាពស្ពែមទាបជាង៣៨% និងបរិមាណស្ពែមទាបជាង៤១%ប្រៀបទៅនឹងអ្នកដែលបរិភោគវាក្នុងចំនួន តិច ។
ឆ្លើយតបជាមួយបទសម្ភាសន៍របស់ Reuters អ្នកស្រាវជ្រាវ Tina Jensen ប្រាប់ថា យើងខ្ញុំពុំអាចបញ្ជាក់បានពីទំនាក់ទំនង ហេតុ និងផលឡើយ ប៉ុន្តែការស្រាវជ្រាវទាំងនោះបង្ហាញឲ្យឃើញថា ការបរិភោគខ្លាញ់ច្រើន គឺមានឥទ្ធិពលទៅលើស្ពែមទាំងគុណភាព និងបរិមាណ ៕
0 comments:
Post a Comment