៤ ប្រភេទសណ្តែក មានប្រសិទ្ធភាព បញ្ចុះទម្ងន់ល្អបំផុត
1 of 4
-សណ្តែកសៀង
សណ្តែកសៀងសម្បូ ប្រូតេអ៊ីន អាចត្រូវបានប្រៀបធៀបជាមួយប្រូតេអ៊ីនមាននៅក្នុងសាច់ ។ ដូច្នេះហើយ សណ្តែកសៀងត្រូវបានហៅថា "សាច់រុក្ខជាតិ" ។ សណ្តែកសៀងជាប្រភពសំខាន់របស់ប្រូតេអ៊ីនសម្រាប់ហូបបួស ។ ចំពោះស្ត្រីចង់សម្រកទម្ងន់ គេអាចទទួលទានសណ្តែកខៀវក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ ព្រោះបរិមាណប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូម នៅក្នុងសណ្តែកសៀងអាចជួយធ្វើឲ្យថយចុះកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ូលក្នុង សរីរាង្គ និងបង្កើនការរីកចម្រើនរបស់ឆ្អឹងនិងសាច់ដុំ ។ អាស្រ័យហេតុនោះ សណ្តែកសៀងមានឥទ្ធិពលសកម្មក្នុងការបញ្ចុះទម្ងន់ ។
សណ្តែកសៀង
-សណ្តែកក្រហម
សណ្តែកក្រហមមានផ្ទុកបរិមាណជីវជាតិដ៏ច្រើនរួមមានទាំងសរសៃ ប្រូតេអ៊ីន B-carotene វីតាមីន E កាល់ស្យូម ប៉ូតាស្យូម និងម៉ាញ៉េស្យូម ។ វាមានប្រសិទ្ធភាពយ៉ាងច្រើនចំពោះសរីរាង្គមនុស្ស ដូចជាសម្រួលផ្លូវពោះវៀន បញ្ចុះសម្ពាធឈាម បញ្ចុះខ្លាញ់ក្នុងឈាម រំដោះជាតិពុល ប្រឆាំងមហារីក ។ ជាងនេះទៀត សណ្តែកក្រហមប្រសិទ្ធភាពជាពិសេសក្នុងការកម្ចាត់ការហើមពោះ និងអាចកម្ចាត់ជាតិខ្លាញ់លើសក្នុងសរីរាង្គ ។
សណ្តែកក្រហម
-សណ្តែកខៀវ
សណ្តែកខៀវសម្បូរកាល់ស្យូម ហ្វូសហ្វ័រ ដែក និងលីស៊ីន ពុំត្រឹមតែអាចបំពេញបន្ថែមសារជាតិជីវជាតិត្រូវបានប្រើប្រាស់ក្នុងការ បំប្លែងសារជាតិប៉ុណ្ណោះទេ តែវានៅមានឥទ្ធិពលតុល្យភាពសីតុណ្ហភាពក្នុងសរីរាង្គ កម្ចាត់សារជាតិពុល និងបន្ថយភាពស្រេក ។ ទឹកសណ្តែកខៀវជាភេសជ្ជៈល្អបំផុតសម្រាប់ការបញ្ចុះទម្ងន់ ព្រោះវាមានប្រសិទ្ធភាពជួយឲ្យបត់ជើងតូចស្រួល និងអាចកម្ចាត់ការផ្តុំខ្លាញ់ក្នុងសរីរាង្គ ។ ជាងនេះទៀត សណ្តែកខៀវ ក៏សម្បូរប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន A និង B2 អាចជំរុញសមត្ថកិច្ចរបស់ក្រពះ និងផ្លូវពោះវៀន ក៏ដូចបង្កើនលក្ខណៈយឺតយាររបស់ស្បែក ។
សណ្តែកខៀវ
-សណ្តែកខ្មៅ សណ្តែកខ្មៅសម្បូរជាតិសរសៃ អាចជួយកែប្រែឲ្យប្រសើររោគទល់លាមក ។ ក្រៅពីនេះវាក៏ផ្ទុកវីតាមីន B1 និងវីតាមីនE អាចស្តារឡើងវិញថាមពលសរីរាង្គ និងកែប្រែឲ្យប្រសើរស្ថានភាពរបស់ស្បែក ។ ដូច្នេះសណ្តែកខ្មៅមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបញ្ចុះទម្ងន់ និងធ្វើឲ្យស្បែកស្អាត ។ នៅជប៉ុន ស្ត្រីជាច្រើននិយមទទួលទានបង្អែមសណ្តែកខ្មៅដូចជាអាហារបញ្ចុះទម្ងន់ និងជួយឲ្យស្បែកស្អាត ៕M
សណ្តែកខ្មៅ
0 comments:
Post a Comment